بزرگترین سقف چاپی یکپارچه در ایران را گروه صنعتی لابل در سرامیک سنتر یزد ( ایوان مال میبد ) اجرا کرده است.
اجرا بزرگترین سقف چاپی کشسان در ایران
از مزیت های سقف لابل می توان به امکان چاپ روی متریال اشاره کرد. سقف چاپی کشسان سالهاست در بین طراحان و مشتریان انتخاب می شود و با توجه به مزیت هایی که دارد در ابعاد و طرح های گوناگون اجرا می شود.
اما دو مسئله در سقف های چاپی بسیار مهم است .
- کیفیت رنگ و چاپ
- ابعاد قابل چاپ
گروه صنعتی لابل با پیشرفته ترین دستگاه های چاپ و با استفاده از رنگ های استاندارد جهانی پروسه تولید سقف های چاپی را با بهترین کیفیت در کارخانه لابل انجام می دهد.
همچنین گروه صنعتی لابل توانایی چاپ در عرض ۵۰۰ cm در طول ۵۰۰۰ cm دارد که در حال حاضر بالاترین ابعاد در چاپ روی متریال سقف کشسان است را دارد.
با این تفاسیر سراغ یکی از خاص ترین پروژه های سقف چاپی کشسان در ایران می رویم.
سرامیک سنتر میبد ( ایوان مال )
میبد شهریست که دارای پیشینهای چند هزار ساله است که به واسطهٔ بافت تاریخی ارزشمند خود بسیاری از نقاط شهر در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیدهاست. لازم است ذکر شود که این شهرستان با تولید نیمی از کاشی و سرامیک کشور قطب این محصول محسوب میشود.
همانطور که اشاره کردیم میبد تولید کننده نیمی از کاشی و سرامیک کشورمان است. به دلیل خرید و فروش بسیار بالا این مصالح ساختمانی در شهر میبد ، فضایی بالغ بر ۳۸ هزار متر مربع که ۳۰ هزار مترمربع آن به نمایشگاههای دائمی و دفاتر کاشی اختصاص دارد در شهر میبد ساخته و بهره برداری شد.
این پروزه بزرگ که با توجه به کاربری آن بسیار در انتخاب المانها و مصالحی که در ساخت آن به کار می رود باید دقت داشت از کاشی و سرامیک ها بسیار زیبا و با کیفیت ، طراحی های چوبی عالی استفاده شده است ، در وسط این مجموعه وویدی بزرگ قرار دارد که طراحان این مجموعه قصد داشتند نمادهای شهر میبد را در سقف این ووید کار کرده و به نمایش بگذارند.
نمادهای شهر میبد
سفال میبد
سفال میبد به علت دارا بودن طرحها و نقش های خاص خود که بیشتر دارای جنبه نمادین بوده و ریشه در آیینهای کهن دارد، مانند طرح هایی همچون خورشید خانم، کبوتر، مرغ و ۲۲نوع طرح دیگر از جمله سفالهای مطرح ایران است و این نقوش هستند که هویت خاصی را به سفال میبد بخشیدهاند، طوری که طرح خورشید خانم در سال ۱۹۷۱برنده جایزه نمایشگاه بین المللی مونیخ برای یکی از هنرمندان میبد شد.
یکی از علل رواج سفالگری در میبد را میتوان وجود زمینها و تلهای رسی در میبد دانست، به نحوی که وجود سفالگری در میبد با موقعیت زمینشناسی و جغرافیایی آن ارتباط مستقیم دارد و به عبارتی وجود خاک رس مرغوب و معادن سیلیس و کائولن در اطراف میبد به همراه ویژگیهای خشکی و کویری بودن منطقه، خود دلیلی بر اهمیت در رونق صنایع سفال در میبد بوده است.
نگارهای ظروف سفالی در میبد به ۷۰ نوع میرسد. شاید بتوان گفت که نقشها در سفالینههای میبد در واقع تاریخ مصور میبد هستند. زیرا تمام مظاهر زندگی مردم را به تصویر کشیدهاند و جلوههای متفاوتی از پوشش گیاهی و حیوانی، مرغ و ماهی، نگارهای باستانی همچون “خورشیدخانم” و حتی خوراک، پوشاک و مفروش مردم را عرضه کردهاند. “جی کلاک” در کتاب صنایع دستی کهن ایران، نقوش خاصتر سفالگری یزدی(میبد) را شامل نقوش “خورشیدخانم”، “کبوتر”، “ماهی”، “اسب سوار” و “پادشاه” معرفی میکند.
بافت تاریخی شهر میبد و خانه هایی با سقف گنبدی
معماري سنتي استان يزد يكي از ويژگي هاي منحصر بفرد گردشگري است. كه همواره توجه مردم ساير استانها و توريستهاي خارجي را به خود جلب كرده است. میبد نیز بافت تاریخی و قلعه تاریخی و مکان های تاریخی زیاد و مهمی دارد. که از بارزترین مواردی که به چشم میخورد سقف های گنبدی شکل آن است.
میبد شهر زیلو جهان
زیلو از زمان کهن مورد علاقه و مصرف میبدیها قرار داشته است.
چرا که هم دستباف بوده و هم سازگار با محیط زیست است.
تا آنجا که به فرش سلامت معروف شده چرا که به خاطر مصرف پنبه به عنوان عنصر اولیه بدون پرز در بافت سلامتی بافنده و مصرفکننده را به مخاطره نمیاندازد.
و از سوی دیگر نقش و نگارهای ظریف و منحصر به فرد دارد.
تا آنجا که نه تنها خانهها و اماکن عمومی میبد با این فرش مفروش شده بلکه مسجد ریاست جمهوری که محل نماز خواندن بسیاری از مهمانان رسمی و هیاتهای خارجی بوده نیز با این فرش پوشیده شده است؛
تمام اینها باعث شده زیلو به عنوان یکی از کهنترین صنایع دستی استان یزد در میان مردمان جهان شهره بشود. و میبد در جهان به عنوان شهر زیلو ثبت بشود. قدیمیترین زیلویی که درحال حاضر در ایران موجود است، قطعهای مربوط به سال ۸۰۸ هجری قمری است که در موزهی زیلوی میبد نگهداری میشود. شهر میبد نزد شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی زیلو ثبت و معرفی شده است.
خورشید سوزان و هوای گرم میبد
به طور كلي شهرستان ميبد به تبع شرايط كلي استان يزد و به دليل واقع شدن در عرض هاي جغرافيايي ۳۰ تا ۳۲ درجه شمالي، موقعيت عمومي خود و قرار گرفتن در نوار بياباني نيمكره شمالي و همچنين موقعيت نسبي خود و تحت تأثير بيابان ها و كويرهاي اطراف و دوري از منابع عمده رطوبت و حاكم بودن توده هواي پرفشار جنب حاره در اكثر ماه هاي سال داراي آب و هواي گرم و خشك است .
سقف کشسان گنبدی شکل
با مرور برخی از نمادهای شهر تاریخی میبد ، گروه صنعتی لابل با مشورت های فراوان با طراحان این پروژه طرحی را با نمادهای شهر میبد طراحی کرد ، طرحی که در آن طرح زیلو ، خورشید خانم و کبوتر روی سفال ، آسمان آبی و خورشید سوزان و گرم شهر میبد دیده می شود.
این سقف به صورت دایره ای و گنبدی شکل در ووید این مجتمع در متراژی در حدود ۷۰۰ متر مربع اجرا شد. در نوع خود اجرایی بی سابقه در زمینه سقف کشسان در کشورمان است.
نحوه اجرا سقف لابل در سرامیک سنتر یزد ( ایوان مال میبد )
ابتدا گروه گرافیک لابل تصویری را با توجه به نمادهای میبد طراحی کرد.
زیرسازی برای اجرای سقف گنبدی شکل به این صورت انجام گرفت. که قوطی های آهنی سه در پنج را نورد کرده و دو دایره که یکی در مرکز و دیگری در محیط قرار میگیرد. را به وسیله این قوطی ها به هم متصل شدند.
در این صورت ۲۲ دو قطعه را تشکیل دادیم که بیست و یک قارچ و یک دایره را تشکیل میدهند. با کنار هم قرار گرفتن تصاویر در این قطعات تصویر اصلی شکل خواهند داد.
به این جهت از قوطی سه در پنج استفاده میکنیم که قرار است با پروفیل سپراتور سقف لابل نصب شود.
پروفیل سپراتور را روی قوطیها باتوجه به استاندارد پیچ کرده و در دایره بیرونی از پروفیل a ساده استفاده میکنیم.
سقف ها در کارخانه چاپ و برش و هارپون زده و شماره بندی و بسته بندی می شوند.
نصب سقف لابل با توجه به شماره ها به ترتیب نصب می شود.
باتوجه به ارتفاع زیاد باید از نکات ایمنی و داربست هایی که با تخته ها فرش شده اند استفاده کرد.