تفاوت سقف کشسان و پلکسی در چیست؟

سقف کشسان لابل چیست ؟ سقف لابل را می توان یکی از مدرن ترین انواع سقف کاذب دانست. این سقف از پارچه ای از جنس پی وی سی ساخته می شود که دارای قابلیت کشسانی است، به این معنی که می توان با گرمادهی به پارچه، آن را به اندازه دلخواه کشید و سپس روی […]

سقف کشسان لابل و پلکسی
۱۴ مرداد ۱۳۹۷

سقف کشسان لابل چیست ؟

سقف لابل را می توان یکی از مدرن ترین انواع سقف کاذب دانست. این سقف از پارچه ای از جنس پی وی سی ساخته می شود که دارای قابلیت کشسانی است، به این معنی که می توان با گرمادهی به پارچه، آن را به اندازه دلخواه کشید و سپس روی پروفیل های ویژه سقف لابل نصب کرد. از پارچه سقف لابل می توان به عنوان دیوارپوش نیز استفاده کرد. سقف لابل دارای قابلیت نورپردازی بوده که این قابلیت یکی از عناصر مهم زیباسازی دکوراسیون و طراحی داخلی به حساب می آید.سقف کشسان لابل دارای ۵۰ سال عمر مفید و ۱۲ سال گارانتی می باشد.

 

سقف کشسان و پلکسی تفاوت

 

 

پلکسی چیست ؟

پلکسی یا همان پلکسی گلاس یک نوع متریال می باشد که ظاهری بسیار شفاف دارد. در واقع پلکسی گلاس نوعی پلاستیک است که ظاهری شبیه به شیشه دارد. مصارف پلکسی بیشتر در تبلیغات، تابلوهای پلکسی و … می باشد.

 

پلکسی

تفاوت سقف کشسان و پلکسی در چیست؟

جنس

سقف لابل از پارچه هایی از جنس پی وی سی مستحکم و ضد اشتعال است که خاصیت کشسانی داشته و با گرمادهی توسط هیترهای صنعتی به اندازه مورد نظر در می آیند. جنس پلکسی گلاس از نوعی پلی کربنات شفاف می باشد که نوعی پلیمر است. پلکسی گلاس نوعی پلاستیک می باشد که ظاهری شبیه به شیشه دارد. برای شکل دهی به این متریال از گرمادهی و قالب ریزی و ریخته گری استفاده می شود.

ضخامت و وزن

ضخامت سقف لابل حداکثر ۰٫۱۸ تا ۰٫۲۵ میلیمتر می باشد که وزنی حدود ۲۰۰ گرم در هر متر مربع را داراست. به عنوان مثال سقف لابل  با ابعاد ۳ × ۲ متر وزنی حدود ۱۲۰۰ گرم دارد.  چگالی پلکسی حدود ۱٫۱۹ گرم بر سانتي متر مکعب است. با ضخامت ۲ الی ۵۰ میل وزن بیشتری نسبت به سقف لابل دارد . در مقایسه با سقف لابل، پلکسی با ابعاد ۳ × ۲ متر با ضخامت ۳ میل وزنی حدود ۲۱ کیلوگرم دارد. این تفاوت وزنی در این دو متریال بسیار قابل توجه است و در انتخاب متریال سقف بسیار موثر است.

ابعاد و اندازه سقف

سقف کشسان با عرض ۲۰ سانتی متر الی ۵,۵ متر و طول دلخواه در هر ابعادی قابل تولید است. در ابعاد بیشتر از این اندازه نیز قابلیت جوش پارچه کشسان بدون دیده شدن محل جوش امکان تولید سقف لابل را در هر ابعادی به صورت یکپارچه و یک تکه فراهم می کند. ورق پلکسی همانطور که از اسمش پیداست فقط بصورت ورقی با اندازه استاندار ۲/۱ × ۸/۱ متر الی ۳× ۲ متر فروخته می شود. اندازه این ورق های پلکسی محدود است و  برای پوشش های کاذب در ابعاد بزرگ مناسب نیست. لازم به ذکر است حتی در ابعاد ۳ ×۲ متر هم نمی توان پلکسی را به صورت یک تکه و یکپارچه نصب کرد.این امر به این دلیل است که وزن سنگین پلکسی باعث ایجاد برآمدی در سقف (شکم کردن سقف) می شود. سقف پلکسی باید به صفحات کوچکتر برش خورده و جهت نصب شاسی کشی شود.

 

سقف کشسان و پلکسی

 

تحمل بار و ضربه های ناگهانی

سقف لابل قابلیت تحمل باری حدود ۱۵۰ کیلوگرم در هر متر مربع را داراست. این نوع سقف در مقابل ضربات ناگهانی مقاوم است. سقف پلکسی در واقع یک نوع سقف کاذب طلقی است. در هنگام ضربه ناگهانی خطر شکستن پلکسی وجود دارد  و امکان بروز خسارت در هنگام فرو ریختن سقف پلکسی را به همراه دارد.

انعطاف پذیری

ساخت فرم های سه بعدی جذاب و متنوع تنها در سقف لابل سه بعدی با خاصیت انعطاف پذیری پارچه کشسان قابل اجرا خواهد بود. انواع سقف کشسان حجمی ، گنبدی ، ستون و مخروطی و سازه های سه بعدی با پارچه سقف کشسان لابل قابل پیاده سازی است. پلکسی گلاس توسط گرمادهی و قالب ریزی قابل خم کردن است. این خمیدگی باید در همان ابتدای تولید پوشش پلکسی قبل از نصب صورت گیرد و انرژی و زمان زیادی را صرف می کند. در نتیجه زمان تولید و نصب سقف را افزایش می دهد.

زمان تولید

تفاوت سقف کشسان و پلکسی تنها به ابعاد، ضخامت و وزن محدود نمی شود. تفاوت های متعدد تری در زمان نصب، تولید و … نیز وجود دارد. زمان تحویل سفارش برای سقف های ساده کشسان لابل  ۴۸ ساعت و برای سقف های کشسان چاپی لابل ۷۲ ساعت می باشد. تمام عملیات مکانیکی نظیر سوراخ‌کاری، برش‌کاری، لیزر، CNC و پولیش‌کاری در پلکسی با تجهیزات خاصی انجام می شود. همین عملیات زمان تولید پلکسی را افزایش می دهد.

زمان نصب

در سقف لابل با نصب پروفیل زیر ساخت و حرارت دادن با استفاده از هیتر و جای گیری پارچه پی وی سی در ریل کار نصب سقف لابل به پایان می رسد . یکی از امتیازات سقف کشسان لابل کوتاه ترین زمان نصب در بین دیگر سقف های کاذب است. در سقف پلکسی ابتدا لایه ی پنل روشنایی به سقف اصلی پیچ شده و بعد با توجه به ابعاد تایل های طلقی شبکه ی فریم از پروفیل سپری ساخته و نصب می شود و در نهایت تایل های طرح دار یا ساده طبق نقشه در جای خود قرار می گیرند و پروسه نصب سقف پلکسی نسبت به نصب سقف لابل  به زمان و نیروی متخصص بیشتری احتیاج دارد.

قابلیت چاپ

در سقف لابل به دلیل قابل چاپ بودن پارچه پی وی سی، می توان طرح هایی با رنگ های متنوع طراحی و اجرا نمود. سقف لابل با استفاده از تکنولوژی چاپ UV بالاترین وضوح و کیفیت چاپ را داراست. وضوح و کیفیت تصویر چاپی بر روی سقف لابل در طول عمر مفید سقف لابل کاهش نمی یابد. ورق های پلکسی، به دلیل شکل پنجره مانند تصویر زیبایی از آسمان را نشان می دهد به همین دلیل تنها چاپ تصاویر شبیه به آسمان روی آن منطقی و مناسب به نظر می آیند.

قابلیت شستشو و آنتی باکتریال

سقف کشسان لابل آلودگی و گرد و غبار را به خود جذب نمی کند زیرا مواد تشکیل دهنده آن شامل نانو ذرات زینک اکساید است که آنتی باکتریال هستند. در صورت نیاز با یک دستمال نمناک ساده می توانید سقف را تمیز کنید. معمولا پوشش های پلکسی در خارج از ساختمان به کار می روند که با سطح صیقلی خود با بارش باران شستشو می شوند. اما در صورت بکارگیری در داخل ساختمان به علت جذب گرد و غبار و جذب رطوبت هر چند در سطح پایین نیاز به شستشوی پوشش های پلکسی دیده می شود.

 

سقف کشسان و سقف پلکسی

 

تنوع رنگ و تنوع طرح

سقف لابل قابلیت چاپ هر گونه طرح و تصویری با کیفیت بالا را داراست. از انواع طرح های انتزاعی تا تصاویر طبیعت و آسمان و تصاویر شخصی و انتخابی شما با دستگاه های پیشرفته چاپ بر روی سقف لابل قابل چاپ است. سقف های لابل در انواع سقف های ساده با تنوع بیش از ۱۵۰ رنگ از جمله سقف لاکر (آینه ای یا براق)، سقف گلکسی، سقف مات، سقف برلیانت، سقف ترنس پرنت (شفاف) ، سقف ساتن و … تولید می شود. ورق های پلکسی گلاس از رنگ های متنوعی برخوردار است. و در انواع مختلف مات و شفاف تولید می شود. در نوع چاپی آن تصویر به صورت دیجیتال مستقیما به سطح پلکسی گلاس چاپ می شود.

عبور نور

عبور نور در انواع سقف لابل بسته به جنس پارچه کشسان و محل مورد نصب متفاوت است . به عنوان مثال سقف لابل ترنسپرنت بالاترین گذر نور را در انواع سقف کشسان داراست و این گذر نور در طول عمر مفید بالای ۵۰ سال سقف لابل کاهش نمی یابد. میزان گذردهی نور در پلکسی گلاس شفاف ۹۲ درصد است. با توجه به اقلیم و شرایط جوی ایران این میزان شفافیت پلکسی گلاس طی مدت زمان کاهش می یابد.

قابلیت نورپردازی و سیستم های تهویه و هشدار حریق

پارچه ی پی وی سی تشکیل دهنده ی سقف لابل با داشتن قابلیت برش، امکان نصب پنل ال ای دی ، امکان ایجاد هرگونه حفره ای جهت نصب انواع لامپ روشنایی ، لامپ ال ای دی خاص ، دریچه های سیستم تهویه مطبوع و تعویض هوا و انواع سنسورها از جمله سنسور تشخیص حرکت ، سنسور روشنایی و سیستم اعلام حریق را فراهم می سازد. شکننده بودن پلکسی ،در هنگام برش زدن و یا ایجاد حفره برای نصب لامپ و دیگر تجهیزات باعث محدودیت در طراحی می شود. علاوه بر آن نورپردازی در پشت سقف پلکسی بسیار محدود است.

ایمنی

اجزای تشکیل دهنده سقف لابل شامل زیرساخت ریلی آلومینیومی و پارچه پی وی سی است که هر دو از متریال بسیار سبکی تولید شده اند.  وزن سبک سقف لابل باعث عملکرد بهتر کلی ساختمان می شود و در هنگام زلزله باعث جلوگیری از پرتاب اجزای سقف و صدمه به ساکنین می گردد. در شرایطی که سقف پلکسی که دارای زیر ساخت نیمه سنگین و تایل های پلکسی است، امکان فروریزش آن نسبت به سقف کشسان بیشتر است.و در هنگام بروز حادثه می شکند و صدمات به ساختمان و ساکنین را به همراه خواهد داشت.

کاربرد

در سقف لابل به علت استفاده از پارچه کشسان پی وی سی می توان سقف کاذب فضاهای بزرگ را به صورت یک تکه اجرا نمود. از انواع سقف لاکر با درخشش نور و انعکاس تصاویر و سقف مات در دکوراسیون فضاهای رسمی و مدرن از جمله فروشگاه ها و مراکز خرید، سالن آمفی تئاتر و … استفاده می شود. سقف کشسان ترنسپرنت بهترین گزینه برای دکوراسیون سقف مکان هایی با نیاز نور بالا است.

به علت ماهیت شکنندگی متریال سقف پلکسی و شبکه زیر ساخت آن امکان ایجاد سقف کاذب یکپارچه وجود ندارد به همین علت از سقف پلکسی بیشتر در فضاهای کوچک مانند حمام، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و یا بخشی از سقف یک فضای بزرگ استفاده می شود.

تفاوت سقف کشسان و پلکسی را در چند پاراگراف مشاهده نمودید. در نظر گرفتن این تفاوت ها در هنگام انتخاب سقف کاذب جزو اطلاعاتی است که باید داشته باشید. در مطالب مرتبط می توانید با سقف لابل بیشتر آشنا شوید.

 

مطالب مرتبط:

گالری تصاویر

دریافت اطلاعات بیشتر

سقف کشسان چیست؟

مزایای سقف کشسان

چاپ سقف کشسان